Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

με λευκή τρούφα και σάλτσα reduction γλυκού κρασιού αρωματισμένη με δενδρολίβανο από το σεφ Κώστα Μαγουλά.

ΥΛΙΚΑ

Διάφραγμα Hanger steak

Για τις baby πατάτες:

  • 400 γρ baby πατάτες, καλά πλυμμένες
  • 1 κιλό νερό φιλτραρισμένο η εμφιαλωμένο
  • 15 γρ ελαιόλαδο
  • 9 γρ σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι κατα βούληση (προτείνω ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι)
  • φρέσκια ρίγανη, ή ρίγανη ξερή

Για τον πουρέ καλαμποκιού:

Για την σάλτσα:

Για την προετοιμασία του διαφράγματος όπως και το μαγείρεμα:

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία του κρέατος (Εννοείται ότι έχουμε φτιάξει όλες τις γαρνιτούρες πρώτα)

2. Baby πατάτες

2. Πουρές καλαμποκιού

  • Βράζουμε το πλυμμένο και ξεπαγωμένο καλαμπόκι σε άφθονο νερό με τα φύλλα αρμπαροριζας για μισή ώρα.
  • Σουρώνουμε καλά όλο το νερό και μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ χωρίς την αρμπαρόριζα.
  • Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθεί.
  • Περνάμε το μείγμα από λεπτή σίτα να μείνουν πίσω οι ίνες του καλαμποκιού και να λάβουμε την καθαρή κρέμα.
  • Για την συντήρηση του προτείνω να μεταφερθεί άμεσα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και να αφαιρέσετε τον αέρα. Θα είναι και εύκολο για το στήσιμο.

Προτείνω να τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου αλλά είναι εξίσου υπέροχο καυτό η κρύο.

3. Η σάλτσα