Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα διατροφικά οφέλη της ξηρής ωρίμασης

Αρθρογραφεί η Ελπίδα Μπαϊλγκάμη Βιοχημικός MSc Η ξηρή ωρίμανση είναι η διαδικασία της φυσικής επεξεργασίας του κρέατος σε περιβάλλον με ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και ροής αέρα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συνήθως 2-8 εβδομάδων. Αποτελεί παραδοσιακή μέθοδο για την ενίσχυση της γεύσης και της τρυφερότητας του κρέατος. Καθώς το κρέας ωριμάζει, υπόκειται: Οι διαδικασίες αυτές […]

Burger με ροστί πατάτας

& whiskey sauce, iceberg, ντομάτα, αυγό και καπνιστό bacon από το rock chef Ιωάννη Μούντριχα! Για το ροστί πατάτας : Για τη Σως αναμιγνύουμε : Τρόπος παρασκευής ροστί Τρίβουμε την πατάτα στο ρεντέ και τη στραγγίζουμε από τα υγρά της. Αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε με τα χέρια μας μία επίπεδη κυκλική μάζα. […]

It’s Burger Time!

Είστε έτοιμοι για το απόλυτο double trouble burger; Ένα burger για δυνατούς παίκτες και όχι μόνο! Χρησιμοποιούμε Κιμά Burger από βόειο κρέας μακράς ξηρής ωρίμανσης τουλάχιστον 8 εβδομάδων. Τα αρώματα και οι γεύσεις της ωρίμανσης θα κατακλύσουν το στόμα με την μοναδική umami αίσθηση . Υλικά που χρειαζόμαστε: 2 Dry Aged Burger των 180gr Μπριός […]

Βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία κρύβονται στην μπριζόλα σας!

Καταναλώνοντας ώριμο κρέας, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής μπορείτε να επωφεληθείτε από την πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που εμπεριέχονται σε αυτό. Βιταμίνη Β12Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει ιδιαίτερα στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων ενώ ενδεχόμενη έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει κούραση, αδυναμία, ζαλάδες ακόμη και αναιμία. Μια μπριζόλα μπορεί να περιέχει το 60% ή και περισσότερο […]

Η επιστήμη πίσω από το Dry Aging!

Ο χρόνος όταν πρόκειται για γαστρονομικές απολαύσεις όπως το κρασί, τα τυριά και το κόκκινο κρέας, έχει την δύναμη να ενισχύσει την γεύση και να χαρίσει umami.. Στην περίπτωση του βοδινού ξηρής ωρίμανσης προσδίδει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γεύσης, υφής, τρυφερότητας και αρωμάτων. Πώς όμως; Χρησιμοποιώντας έναν ίσως αδόκιμο όρο θα χαρακτηρίσουμε την ξηρή ωρίμανση ως μια […]

Porterhouse or T-bone Steak?

Κατ’αρχάς μιλάμε για την δεύτερη πιο δημοφιλή κοπή στον κόσμο την T-bone, που συνδυάζει το strip steak με το tenderloin και απαιτεί ιδιαίτερη μαεστρία στο BBQ καθώς έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικούς μυς οπότε και διαφορετική συμπεριφορά στο ψήσιμο. Δείξτε προσοχή για να μην στεγνώσει το φιλέτο!! Όλες οι Porterhouse είναι T-bone αλλά δεν […]

Steak Sandwich is a Healthy Sandwich!

Steak sandwich ένα γεύμα που συμπληρώνει με φυσική πρωτεΐνη την ημέρα μας. Φροντίζουμε το σώμα μας, τρεφόμαστε υγιεινά και νόστιμα . Αποφύγετε τα επεξεργασμένα έτοιμα αλλαντικά! Ετοιμάστε γρήγορα και απλά ένα steak sandwich! Ασφαλής πηγή πρόσληψης πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων με όλη την γεύση και τα αρώματα της ξηρής ωρίμανσης. Φτιάξτε το δικό σας steak […]

Ribs και ξύπνα τον Fred Flintstone που κρύβεις μέσα σου!

Super sweet & tender! Slow cooked Ribs μπριζόλας, ξυπνούν τα πιο πρωτόγονα ένστικτά σου και τρώγονται αυστηρά με τα χέρια! Μπορούμε να επιλέξουμε dry rub με μπαχαρικά της αρεσκείας μας ή όπως προτείνουμε εμείς, wet rub με μπαχαρικά και bbq sauce για το απόλυτα καραμελωμένο αποτέλεσμα. Ακολουθούμε τον low & slow κανόνα εδώ και μαγειρεύουμε […]

Εσύ ακόμα τυλίγεις με μεμβράνες και λαδόχαρτο?

Βαρέθηκες τις μυρωδιές και τα ζουμιά στο ψυγείο? Να πρέπει να χωρίσεις το κρέας σε μερίδες? Να πρέπει να το καταναλώσεις άμεσα? Μη σκας.. Με τα προϊόντα Greek Butcher τα οποία έρχονται σε ατομικές συσκευασίες κενού (vacuum), έχεις: “Ξέγνοιαστη” αποθήκευση – Διατηρούμε τα προϊόντα μας καθαρά χωρίς να αναδίδουν μυρωδιές και υγρασίες στο ψυγείο! Εύκολη […]

Ταϊλανδέζικο stir-fry

Για ένα υπέροχο γρήγορο γεύμα με άρωμα Ταϊλάνδης από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Δείτε τα υλικά και διαβάστε την εκτέλεση στο argiro.gr Για τη μαρινάδα3 κ.σ. σάλτσα σόγιας1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη1 κ.γ. κορν φλάουρ400 γρ. μοσχάριΓια τη σάλτσα1/2 φλ. ζωμός κότας3 κ.σ. oyster sauce1 κ.σ. fish sauce1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένεςΓια το stir-fry1 μικρό […]