Το Chitarrone di Canossa είναι ένα ζυμαρικό με μακρύ, τετράγωνο σχήμα που πήρε το όνομά του από το εργαλείο που χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά για την παρασκευή του, το οποίο ονομαζόταν, κιθάρα (Chitarra). Για την παρασκευή του Chitarrone (κιταρόνε) χρησιμοποιείται αποκλειστικά σκληρό σιτάρι που καλλιεργείται στην Tenuta Cuniola (Ferrara). Η αλυσίδα εφοδιασμού της Di Canossa βρίσκεται σε πολύ κοντινές αποστάσεις γύρω από το εργοστάσιο και είναι συνώνυμη με την επαρχία της Ferrara εντός της οποίας πραγματοποιούνται όλες οι φάσεις επεξεργασίας των ζυμαρικών. Η δέσμευσή μας να σεβόμαστε τους φυσικούς χρόνους παραγωγής φαίνεται πίσω από κάθε συσκευασία ζυμαρικών στον αποκλειστικό Κύκλο Ζωής: ένα σχέδιο που βρίσκεται σε κάθε πακέτο και σας επιτρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τις ημερομηνίες των διαφόρων φάσεων επεξεργασίας από τη σπορά έως την παρασκευή των ζυμαρικών.
Διατροφική Αξία
Ποσότητα ανά 100 g
Θερμίδες (kcal) 347
Λιπαρά 1,1 g
Κορεσμένα λιπαρά 0,2 g
Φυτικές ίνες 4,2 g Αλάτι 0,004 g
Υδατάνθρακες 67 g
εκ των οποίων σάκχαρα 3,2 g
Πρωτεΐνη 15 g
Χρόνος βρασμού 7/8 λεπτά
Τα ζυμαρικά di Canossa έχουν υψηλή διατροφική αξία με 15g πρωτεΐνης ανά 100g, είναι ιδιαίτερα εύπεπτα και αποτελούν μια υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας.
€3,20