Θεωρείται η πιο τρυφερή κοπή από τη σπάλα, η οποία περιέχει κολλαγόνο αλλά λιγότερο από το ποντίκι. Παραδοσιακά στην Ελλάδα μαγειρεύεται σε κατσαρόλα. Δένει υπέροχες σάλτσες σε κοκκινιστά ή λεμονάτα!
Από την κοπή αυτή, με την αφαίρεση του συνδετικού ιστού από τη μέση, βγαίνει η κοπή flatiron steak!
Ποσότητα ανά 100 g
|
Θερμίδες (kcal) 194 |
Λιπίδιο 9 g | |
Κορεσμένα λιπαρά 3,9 g | |
Πολυακόρεστα λιπαρά 1,1 g | |
Μονοακόρεστα λιπαρά 4,2 g | |
Τρανς λιπαρό οξύ 0,5 g | |
Χοληστερόλη 98 mg | |
Νάτριο 88 mg | |
Κάλιο 388 mg | |
Υδατάνθρακες 0 g | |
Φυτικές ίνες 0 g | |
Ζάχαρη 0 g | |
Πρωτεΐνη 28 g |
Βιταμίνη A | 22 IU | Βιταμίνη C | 0 mg |
Ασβέστιο | 14 mg | Σίδηρος | 3 mg |
Βιταμίνη D | 4 IU | Βιταμίνη B6 | 0,4 mg |
Βιταμίνη B12 | 5,3 µg | Μαγνήσιο | 24 mg |
Προϊόν Μεταβλητού Βάρους*
*Σημείωση: Τα προϊόντα μεταβλητού βάρους τιμολογούνται μετά από ζύγιση, για τον λόγo αυτό το κόστος της παραγγελίας σας είναι ενδεικτικό και δεσμεύεται 10% του ποσού επιπλέον από την κάρτα σας. Εφόσον τιμολογηθεί η παραγγελία σας και προκύψει το τελικό ποσό της, το υπερβάλλον ποσό πέραν του ποσού αυτού, θα επιστραφεί στον λογαριασμό σας.
€7,94 – €15,87