Στην Κρήτη συνήθιζαν να καλύπτουν το τυρί με φύλλα θρούμπης για να αναδειχθεί η γεύση του.
Η παλαιωμένη Γραβιέρα με Θρούμπι είναι εμπνευσμένη από αυτή τη διαδικασία, με τη διαφορά ότι το θρούμπι προστίθεται με το χέρι σε κάθε κεφάλι ξεχωριστά, επιτρέποντας έτσι στα αρώματά του να το εμπλουτίσουν με μια ελαφρώς πικάντικη γεύση.
Ταιριάζει πολύ ωραία με λευκό κρασί Μαλαγουζιά και συνοδεύεται με πιτάκια, λιαστή ντομάτα και ελαιόλαδο.
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΕΙΑΚΑΚΗΣ
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ: ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΘΡΟΥΜΠΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΑΤΑΓΩΓΗ: ΚΡΗΤΗ
ΩΡΙΜΑΝΣΗ: 5 ΜΗΝΕΣ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: WORLD CHEESE AWARDS 2019-20 / SILVER
Βάρος 125g
36,8€/kg
€4,60