Κατ’αρχάς μιλάμε για την δεύτερη πιο δημοφιλή κοπή στον κόσμο την T-bone, που συνδυάζει το strip steak με το tenderloin και απαιτεί ιδιαίτερη μαεστρία στο BBQ καθώς έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικούς μυς οπότε και διαφορετική συμπεριφορά στο ψήσιμο. Δείξτε προσοχή για να μην στεγνώσει το φιλέτο!!
Όλες οι Porterhouse είναι T-bone αλλά δεν είναι όλες οι T-bone , Porterhouse!!
Where’s the difference λοιπόν?
Η Porterhouse κοπή προέρχεται από τους δύο τελευταίους οσφυϊκούς σπονδύλους που το φιλέτο γίνεται μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό των T-bone. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ καθορίζει πως το μήκος του φιλέτου από το οστό έως την άκρη πρέπει να είναι τουλάχιστον 3cm για να χαρακτηριστεί μια Τ-bone Porterhouse. Επίσης το φιλέτο στην T-bone πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστο 1,3cm οτιδήποτε μικρότερο θεωρείτε ουσιαστικά strip steak!
Όπως και να έχει δεν θα πάμε για bbq με το μέτρο στην τσέπη αλλά η σωστή πληροφόρηση είναι δύναμη οπότε την επόμενη φορά που θα είστε έτοιμοι για ψήσιμο
Remember some times..Size Matters