Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Καταναλώνοντας ώριμο κρέας, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής μπορείτε να επωφεληθείτε από την πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που εμπεριέχονται σε αυτό.

Βιταμίνη Β12
Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει ιδιαίτερα στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων ενώ ενδεχόμενη έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει κούραση, αδυναμία, ζαλάδες ακόμη και αναιμία. Μια μπριζόλα μπορεί να περιέχει το 60% ή και περισσότερο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης Β12.

Βιταμίνη Β3
Το βοδινό κρέας είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Β3, παρέχοντας στο σώμα το 30% ή και περισσότερο της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης Β3. Η βιταμίνη Β3
περισσότερο γνωστή ως νιασίνη, είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της χοληστερίνης,
ενισχύει την καλή χοληστερίνη μειώνοντας παράλληλα την κακή.

Σίδηρος
 Ο σίδηρος βοηθά σημαντικά στον σχηματισμό της αιμογλοβίνης η οποία με τη σειρά της βοηθά στην μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα. Η έλλειψη σιδήρου οδηγεί σε αναιμία ή σε πολλά από τα συμπτώματά της και μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία και το ανοσοποιητικό. 170 gr μπριζόλας περιέχουν 12 mg σιδήρου, το οποίο αποτελεί το 60% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός ενήλικα.

Ψευδάργυρος
Το κόκκινο κρέας όπως το βοδινό και το πρόβειο, είναι εξαιρετικές πηγές
ψευδαργύρου, ο οποίος έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Βοηθά το πεπτικό
σύστημα, ενισχύει το ανοσοποιητικό, συμβάλλει στην ταχύτερη επούλωση των
τραυμάτων και ενισχύει την γονιμότητα! Μια μπριζόλα μπορεί να περιέχει από το
50% έως και το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε ψευδάργυρο.